افشاني: لايحه استخدامي شهرداري ها در انتظار طرح در صحن علني مجلس است

معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور گفت: لايحه استخدامی شهرداري ها كه به منظور ساماندهی امور اداری و استخدامی شهرداری‌های کل کشور تهيه و از سوي دولت تقديم مجلس شوراي اسلامي شده، در كميسيون تخصصي به تصويب رسيده و در ادامه بايد در صحن علني مجلس مطرح شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور، سید محمدعلی افشانی كه در ديدار با جمعي از نمايندگان مجلس شورای اسلامی، شهرداران و روساي شوراهاي حوزه هاي انتخابيه سخن مي گفت، افزود: در صورت تصويب ماده واحده اين لايحه در صحن علني مجلس شوراي اسلامي، آیین نامه اداری استخدامی شهرداری توسط وزارت کشور و سازمان اداري و استخدامي كشور تنظیم و در سير مراحل قانوني تصويب قرار خواهد گرفت.

وي در ادامه با بيان اينكه در حال حاضر يكي از مشكلات شهرداري ها وجود نيروي مازاد بدون تخصصي است كه بخش اعظم اعتبارات شهرداري صرف پرداخت حقوق آنها مي شود، تاكيد نمود: بكارگيري نيرو در شهرداري ها خارج از مقررات و ضوابط تعيين شده، ممنوع است.

افشاني با تاكيد بر اينكه شورا و شهرداري اگر به فكر آينده اي خوب براي شهرها هستند، بايد به فكر تحول در حوزه منابع انساني باشند، افزود: متاسفانه در حال حاضر جاي دانشجويان ممتاز دانشگاه هاي معتبر كشور و نخبگان دانشگاهي، كه در حقيقت ثروت و سرمايه آينده شهرها هستند، در شهرداري ها خالي است كه با توجه به تخصص و دانش خود با تعريف و اجراي پروژه هاي زيرساختي، طرح هاي درآمدزا و اشتغال زا و اجرا و اتمام پروژه با هزينه كمتر و كيفيت مطلوب؛ براي شهر مفيد باشند.

رييس سازمان شهرداري ها و دهياري هاي كشور همچنين نگاه بخش اعظم شهرداري ها به كمك هاي دولتي براي اداره شهر را يكي ديگر از مشكلات با توجه به محدوديتهاي مالي دولت برشمرد و با تاكيد بر ضرورت تغییر در اين نگاه به اداره شهر گفت: شهرداری ها براي اجراي پروژه و توسعه زيرساختهاي شهر راهی جز شناسايي مزیت های شهر و منطقه خود به منظور ایجاد منابع درآمدی پایدار و جذب سرمایه گذار ندارند.

افشاني در ادامه به برنامه ريزي هاي دولت به منظور كمك به مديريت پسماندها در لايحه بودجه سال ۱۳۹۷ از محل اعتبارات صندوق توسعه ملي اشاره و ابراز اميدواري نمود كه با حمايت نمايندگان مجلس شوراي اسلامي از اين موضوع، اقدامات خوبي براي ساماندهي پسماندهاي شهري و روستايي انجام شود تا شاهد كاهش آسيب هاي ناشي از دفن غير اصولي پسماندها، كاهش آلودگي هاي زيست محيطي و حفظ طبيعت و محيط زيست باشيم.

معاون عمران و توسعه امور شهري و روستايي وزير كشور افزود: همچنين كليات لایحه کمک به ساماندهی پسماندهای عادی با اولویت استانهای ساحلی و کلان شهرها با مشارکت بخش غیر دولتی نيز كه از سوي دولت تقديم مجلس شوراي اسلامي شده، در كميسون تخصصي تصويب و نمايندگان در حال بررسي جزييات آن هستند.

وي اضافه كرد: طرح هاي داراي توجيه اقتصادي و درآمدزاي شهرداري ها را براي اعطاي تسهيلات به بانك معرفي مي نماييم.

وي افزود: مناقصات مربوط به تامين ماشين الات موردنياز شهرداري ها و دهياري ها شامل حمل زباله، آتش نشاني و حمل متوفي‌تمام شده و پس از تولید، بسرعت توزیع می شود.

افشانی همچنین تاکید نمود: در قانون برنامه ششم توسعه، قوانين بودجه سنواتي كشور، قوانين شهرداري ها و شوراها و سایر قوانین مرتبط با مدیریت شهری، ظرفيتهاي خوبي براي ايجاد درآمدهاي پايدار و بهره گیری از اعتبارات دولتي برای اجراي پروژه هاي شهري لحاظ شده كه ضرورت دارد توجه ویژه به اين قوانين داشت.

در اين جلسه قلی الله قلی‌زاده نماینده کلیبر و هوراند،‌ جواد کاظم نسب نماينده اهواز، باوی، حمیدیه و کارون، ذبیح نیکفر نماینده لاهیجان، سیاهکل، رودبنه، دیلمان و پیرکوه،‌ سیدمحمد جواد ابطحی نماینده خمینی‌شهر و یوسف داودی نماينده سراب در مجلس شورای اسلامی و تني چند از شهرداران و روساي شوراهای حوزه های انتخابيه مسائل و مشکلات مربوط به شهرداری ها و مدیریت شهري را بيان نمودند كه برخی از آنها عبارت بود از: كمك به ساماندهي پسماندها، رفع مشكلات شهرداري ها در حوزه منابع انساني و تبديل وضعيت كاركنان قراردادي، كمك به تقويت زيرساختهاي گردشگري شهري و روستايي، حمایت از شهرداری های کم جمعیت، تامین ماشین آلات خدماتي و قیر مورد نیاز شهرداری ها.

  نظرات